Predstavljanje drugog izveštaja o sprovođenju akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina za III i IV kvartal 2016. godine

2018-03-31T22:17:30+00:00 24. 02. 2017.|Etničke manjine, Vesti|

U petak 24. februara u Palati Srbije održan je sastanak povodom predstavljanja Drugog izveštaja o sprovođenju Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina za III i IV kvartal 2016. godine. Sastanku je prisustvovao i direktor Foruma za etničke odnose Dr Dušan Janjić.

Direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović otvorila je sastanak i istakla da se redovno prati sprovođenje aktivnosti iz Akcionog plana za ostvarivanje prava nacionalnih manjina. Ona je ocenila da se stvara jasna slika o sprovođenju aktivnosti svakog pojedinačnog nosioca i njegov doprinos u realizaciji aktivnosti. Na sastanku se takođe mogao čuti i podatak da je 67% dospelih aktivnosti za ovaj izveštajni period realizovano ili se uspešno realizuje.

Prvi izveštaj o sprovođenju Akcionog plana preveden na 11 jezika nacionalnih manjina, a kancelarija za ljudska i manjinska prava Prvi izveštaj prevodi i na engleski jezik.