Predstavljanje publikacije „Mapiranje Sandžaka“

2018-06-28T11:46:06+00:00 28. 06. 2018.|Vesti|

Forum za etničke odnose, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo – Srbija, i Ambasade Kraljevine Holandije, je, u utorak 19. juna 2018. godine, u Medija centru Beograd, organizovao okrugli sto povodom objavljivanja policy paper -a „Mapiranje Sandžaka (Sandžak u regionalnom kontekstu: Mapiranje uticaja i predlaganje rešenja za poboljšanje društveno – političkog razvoja u Sandžaku).

Uvodničari su bili dr Dušan Janjić, Forum za etničke odnose, dr Safuadan Plojović, Novi Pazar i dr Amela Lukač Zoranić, Internacionalni univerzitet Novi Pazar.

Namera izrade publikacije i organizovanja okruglog stola je da se tema Sandžaka iznese na svetlo dana; da se podstakne javna rasprava, odnosno da se Sandžak “mapira”, ucrta i osvetli na mapi Zapadnog Balkana, posebno Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Kosova; da se prepozna put Sandžaka kroz probleme sadašnjice ka budućnosti, da se razmotri da li bi ta budućnost mogla da bude “zajednička evropska budućnost” naročito da se utvrdi koje mesto, na ovom putovanju, pripada normalizaciji života na Zapadnom Balkanu, normalizaciji međusobnih odnosa naroda i država ovog regiona, a time i regionalnoj saradnji.

Elektronskoj verziji publikacije možete pristupiti ako kliknete ovde.