Okrugli sto u Novom Pazaru, 17. decembar 2013. godine

2018-03-31T22:23:44+00:00 13. 05. 2014.|Okrugli stolovi, Vesti|

Forum za etničke odnose organizovao je okrugli sto Unapređenje manjinske politike u Srbiji – u korak sa integracijom, 17. decembra 2013. godine u Novom Pazaru.

Na okruglom stolu predstavljene su Ljubljanske smernice za integraciju raznolikih društava, dokument Visokog komesara za nacionalne manjine OEBS-a. Rad na okruglom stolu obuhvatio je raspravu učesnika i panelista tokom dva panela. Drugi panel bio je posvećen primeni standarda i mehanizama zaštite prava nacionalnih manjina i problemima sa kojima se suočavaju pripadnici bošnjačke nacionalne manjine u Srbiji. Na trećem panelu predstavljene su preporuke za unapređenje položaja i procesa integracije bošnjačke nacionalne manjine.

Na ovom skupu su govorili predstavnici Foruma za etničke odnose Nenad Đurđević i Dušan Janjić, predstavnik Visokog komesara za nacionalne manjine OEBS-a Alexander Hug, zamenik Zaštitnika građana Robert Sepi, Izvršni direktor Helsinškog odbora za ljudska prava Izabela Kisić i docentkinja Fakulteta za evropske i pravno-političke studije Ljubica Đorđević.