Okrugli sto u Kovačici, 11. mart 2014. godine

2018-03-31T22:24:12+00:00 11. 03. 2014.|Okrugli stolovi, Vesti|

Forum za etničke odnose organizovao je okrugli sto Unapređenje manjinske politike u Srbiji – u korak sa integracijom, 11.marta 2014. godine u Kovačici.

Na okruglom stolu predstavljene su Ljubljanske smernice za integraciju raznolikih društava, dokument Visokog komesara za nacionalne manjine OEBS-a. Okrugli sto je bio posvećen dijalogu o zakonodavnom okviru statusa i položaja nacionalnih manjina koje žive na teritoriji Vojvodine, učešću pomenutih nacionalnih manjina u javnom životu kao i službenoj upotrebi jezika, kulturi i sistemu obrazovanja.

Panelisti ovog skupa bili su predstavnici Foruma za etničke odnose Nenad Đurđević i Dušan Janjić, predstavnik Visokog komesara za Nacionalne manjine OEBS-a Sean Mc Greevy, predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović, načelnica Odeljenja za nacionalne manjine Kancelarije Zaštitnika građana Republike Srbije Violeta Ćorić, zatim zamenica Pokrajinske ombudsmanke Eva Vukašinović, docentkinja Fakulteta za evropke i pravno-političke studije Ljubica Đorđević i predsednik Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Tomislav