Međunarodna pregovaračka pozicija Srbije uoči rasprave o konačnom statusu

2018-02-21T07:41:12+00:00 25. 02. 2005.|Vesti|

Beograd, 25. februar 2005.

Medjunarodna krizna grupa je danas u saradnji sa Forumom za etnicke odnose ( Beograd ) održala zajednicki seminar na Institutu društvenih nauka. Tema je bila: „Medjunarodna krizna grupa o Kosovu: medjunarodna pregovaracka pozicija Srbije uoci rasprave o konacnom statusu.“

Seminar je bio jedinstvena prilika da Krizna grupa predstavi svoje vidjenje pozicije u kojoj se Srbija nalazi u odnosu na Kosovo pocetkom 2005. godine, kako se pozicija Srbije odslikava u medjunarodnim krugovima, kao i na koji nacin ce to uticati na njenu poziciju u raspravama o konacnom statusu Kosova. Medju temama o kojima se govorilo bio je medjunarodni pravni u okviru koga ce se voditi rasprave o konacnom statusu, koliko se dobro Srbija pripremila za takve rasprave, interakcija izmedju Beograda i UNMIK-a, kao i efikasnost srpske politike na medjunarodnom planu.

Seminar je takodje omogucio predstavnicima Krizne grupe da cuju vidjenja Srba sa Kosova i iz Beograda u vezi sa kompleksnim pitanjima vezanim za konacan status i moguce efekte koje bi on imao na kosovske Srbe i Albance.